Bemutatkozás - Maldiv-szigetek

Cégünk, a Geotours Utazási Iroda, kifejezetten a személyre szabott utazások szervezésével foglalkozik. Ezen belül kiemelten az üzleti utaztatással és az egzotikus üdülések szervezésével. A céget 15 éves utaztatói múlttal, 2007-ben alapítottuk, minőségi és korrekt szolgáltatások nyújtása céljából, ahol a másik legfőbb értékünknek, a megbízhatóságot tartjuk. Irodánkhoz fordultak már nászutasok, kisebb és nagyobb családok, de a kalandra vágyó egyéni utasokat is maradéktalanul kiszolgáltuk. A komplett üdülési ajánlatok mellett, irodánkban beszerezhető az egyéni szállás vagy repülőjegy is, valamint teljes körű utas biztosítási szolgáltatással is várjuk megrendelőinket.

A maldiv-szigetek.com oldalunkat szintén 2007-ben indítottuk el (elsők közt a magyar piacon) és a mai napig az egyik közkedvelt desztinációnk a többi egzotikus oldalunk mellett. A weboldalunkon a Maldív-szigetekkel kapcsolatos alap információk mellett, további szállással kapcsolatos részleteket szeretnénk nyújtani az ide vágyóknak a választás megkönnyítése céljából. Ezért összegyűjtöttük a legnépszerűbb szigetek szállodáinak részletes leírását, gazdag fényképanyaggal.

Velassaru Maldiv-szigetek

Ha ide szeretnék utazni, miben lehet részem? 

Az óceán a legnagyobb élmény a maldív-szigeteki nyaralás során. A szigeteket körülölelő korallon megszámlálhatatlan halfaj él. Mindezt egy könnyed snorkelezés során, mi is, nap mint nap felfedezhetjük. A tengeri élővilág bemutatása azonban itt még még nem ér véget, hiszen minden szigeten amatőr és profi könnyű búvárkodásra alkalmas felszerelés is bérelhető vagy kisebb oktatást és víz alatti túravezetést is kérhetünk felár ellenében. A tengeri élővilág leírhatatlan és lenyűgöző szépségű. A strandok szépsége sem mindennapi. Ennek ellenére azért figyelni kell a korall törmelékekre, főként erősebb hullámzás után, mikor több törmelék kerül a fövenyre. Érdemes a vízbe az ilyen helyeknél a korall okozta balesetek elkerülése céljából vastagabb talpú gumicipőben vagy surf cipőben bemenni. A szigetet körülvevő horizont látványa napkeltekor és napnyugtakor festői. A korall világról a szálloda személyzete tud részletes tájékoztatást adni. Sok helyen már csak halott korallokat találunk, melyek élénk színűket teljesen elvesztették. Az utóbbi időben viszont megjelentek az újraképződés jelei. Kérjük a személyzet tanácsát a vízben előforduló veszélyes élőlényekről és halakról (pl. tűzhal), mert sajnos ezek is léteznek a paradicsomi környezetben. Szerencsére minden szállodában a parton található figyelem felhívó fotóval ellátott információs tábla található. Szerencsére tengeri balesetek nagyon ritkán fordulnak elő. 

Snorkel Maldiv-szigetek

A maldív-szigeteki hotelek többsége rendelkezik sportcentrumokkal. Itt mindenféle vízi és szárazföldi sporteszköz elérhető vagy bérelhető. A búvárok itt teljes felszereléshez juthatnak, de lehet kölcsönözni snorkel felszerelést, szörföt, katamaránt vagy kajakot. A motorizált vízi sportok is sok helyen a rendelkezésre állnak. Ha szörfös vagy a Maldív-szigetek e sportág Mekkájának tekinthető. Évente több ezer hullámlovas keresi fel az országot, főként a délnyugati monszun idején, júniustól szeptemberig. A partközelben kisebb hullámok találhatók, míg a tapasztaltabb szörfösök a partoktól távolabbi, speciális túrákra jelentkezhetnek.

Surf Maldiv-szigetek

Léteznek egynapos szomszédos szigettúrák, illetve naplementébe való kihajózás. A szigettúráknál a legkedveltebbek a lakatlan szigetekre történő hajókázások, ahol fantasztikus strandokat, homokpadokat vagy korall zátonyokat tekinthetünk meg. Az utasokat reggel kiviszik a lakatlan szigetre, étellel és itallal felszerelkezve és este értük mennek. A helyiek által lakott szigetek esetében a kézműves termékek beszerzéséért érdemes elmenni. A túrákat motorcsónakkal, vitorlással vagy a helyi kismotoros úszóalkalmatossággal a döni-vel (dhoni) lehet megtenni.

Dhoni Maldiv-szigetek

A horgászokra is gondoltak, legyen az nappali vagy éjszakai horgászat mindegyikre jelentkezhetünk. A Maldív-szigeteken animációs programok csak kevés helyen vannak, így nem zavarják a vendégeket, viszont minden szigeten van professzionális wellness- és spa-kezelés. Esténként a bároknál van "nagyobb élet", de a legtöbb szigetre nem a nagy éjszakai életet kedvelő utasok utaznak, itt nincsenek hajnalig tartó bulik. Ez kifejezetten más típusú nyaralás. Nagyon kedvelt még a kinti esküvő megtartása, melyekre a szállodák külön csomagokat kínálnak.

Jó böngészést a Maldív-szigetek csodálatos világában!

GEOTOURS csapata

További egzotikus úticéljaink:

Seychelle szigeteki ajánlataink

Bali ajánlatainkért keresse irodánkat!

Mauritius ajánlataink

Ne maradjon le a legjobb élményekról,
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Geotours utazási iroda