Maldiv-szigetek és Sri Lanka az igazi álomút!

content/maldives.jpg

Irodánk 2018. évben kezdte el értékesíteni, a növekvő igények láttán, a Maldiv-szigeteki nyaralásokat, Sri Lankai kiskörúttal kombinálva. Ha már a világ erre a részére utazunk érdemes egyszerre látványaiban két eltérő országot is felfedeznünk.

Sri Lankáról elmondható, hogy egy olyan ország, ahol minden van. Mások egy ilyen élményt esetleg több ország bejárása során tapasztalnak. Nézzük mit láthatunk ha egy hetet töltünk el az országban. Megszámlálhatatlan szent helyet és vallási központot, különleges természeti képződményeket, vízeséseket, tea ültetvényeket és dzsungeleket, esőerdőket, vadrezervátumokat, botanikus kerteket, ősi romvárosokat és kulturális örökségeket és élvezhetjük a különleges növény és állatvilág mellett az óceánt hatalmas hullámokkal, gyönyörű aranyhomokos partokkal, de felejthetetlen látványt nyújt a kék bálnák vonulása is.

Többféle egyhetes utazási programot kínálunk, melyek során felkeresett helyek: 

Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla, Ella, Nuwara Eliya, Kandy, Adam's Peak, Mihintale, a világörökség részét képező Sinharaja, Yala, Minneriya, Udawalawe, Wilpattu, Pinnawella, Peradeniya, Unawatuna, Hikkaduwa, Mirissa, Trincomale, Negombo, Galle, Kandy, 

A sri lankai emberek 3 fő vallási csoportba tartoznak, a legnagyobb közössége a buddhistáknak és hinduknak van, de a muszlim vallás is elterjedt a szigeten. Ennek a keveredése, sokszínűsége adja a sziget különlegességét, azonban nem mondható el, hogy történelme során ez mindig békés körülmények közt zajlott le. Távoli tájakon járva az európai utazó örvend, ha a globalizáció hozadékaként bármikor rálelhet a hétköznapok megszokott márkáira - McDonalds, Starbucks vagy pizzéria stb. - de azért a sri lankai látogatás igazi célja, hogy a helyi specialitásokat felfedezzük. Sri Lanka ellentétben Thaifölddel vagy Malajziával nincs tele a megszokott hétköznapi modern vívmányokkal. Ennek elmaradásának fő oka volt az évtizedeken keresztül egymással szemben álló szingaléz és tamil polgárháború. Ennek hatására maradtak el a befektetők és a turisták is, így a nyugati hatás is. Többek közt ez miatt is érezhetjük odalátogatásunk alkalmával az országot, érintetlennek, egzotikusnak, izgalmasnak és egyedinek. 

Program ajánlataink

Alap 1 hetes program: 

 1. Nap.: érkezés Colombo reptérre, majd transzfer a kiválasztott tengerparti szállodába:                                   

Unawatuna beach

Unawatuna-beach-sri-lanka

Hikkaduwa beach

hikkaduwa-beach-sri-lanka

Mirissa beach

mirissa-beach-sri-lanka

Trincomalee beach

 trincomalee-beach-sri-lanka

Negombo beach

negombo-beach-sri-lanka


2. Nap.: Reggeli után városnézésre indulunk Colombo-ba, ami csak képletesen üzleti értelemben az ország fővárosa. Colombo rendkívül nyüzsgő nagyváros hatalmas piacok, nyüzsgős zsibvásár és a tuk-tuk hazája. Kirándulásunk során meglátogatjuk a Nemzeti Múzeumot, a felszabadulás emlékére épített parkot és a Gangaram buddhista templomot, ahol több Buddha-szobor is található. Fakultatív program: 2 órás tuk-tuk túra Colombo-ban. Délután visszautazás a szállodába.

colombo-varosnezes-tuk-tuk

Ne maradjon le a legjobb élményekról,
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Geotours utazási iroda