Maldív szigeteken az első új Twin Otter

content/tma1.jpg

A kanadai Viking Air Repülőgépgyár a párizsi légiparádén jelentette be, hogy kompon úton van a Maldív szigetekre az első úszótalpas, a Trans Maldivian Airways (TMA) részére gyártott 19 személyes kereskedelmi repülőgép, a Viking Twin Otter 400.

tma1

A Maldív szigetek turizmusát jelenleg mintegy negyven régebbi Twin Otter tartja fenn azzal, hogy a nemzetközi repülőtérről biztosítja tengeri leszállással a legkisebb sziget előtt is a szállodák elérését.

A DeHavilland Canada által gyártott korábbi gépek már harminc-negyven évesek, lassan fizikailag alkalmatlanná válnak a repülésre.

Az ottani pilóták – akik néha szandál nélkül mezitláb és erőből kormányoznak – számára is eljön a 2010-es évek modern avionatikája, amit már a Viking Twin Otterekbe szerelnek.

Highslide JS

A képen látható pilótafülkében már légi összeütközés elkerülő rendszer, fedélzeti és repülési adat rögzítők, népszerű nevén a gép farkában elhelyezett narancssárgára festett fekete dobozok érzékelői kerültek beszerelésre. De tereptárgy veszély jelző és figyelmeztető rendszer is segíti a pilótát abban, nehogy a tengeren egy nagy hajóval ütközzön.

De található a gépen olyan légi forgalom szervező berendezés is, amely automatikusan tartja a kapcsolatot a helyi légi irányítással és robot pilóta is segíti a hidroplán vezetését.

Highslide JS

A már úton levő 848 gyári számú repülőgép 8Q-TMX lajstromszámon repül majd e hónaptól a TMA-nál és követi őt még kettő nemsokára – a 849 és 850 – ebből a típusból, amit a gyár szintén lassan behajóz Kanadában. Így a nyáron már három új gép ékesíti az eddig húsz gépből álló flottát.

DavidCurtis1	DavidCurtis2.jpg

A képeken látható David Curtis, Viking Air Repülőgépgyár vezetője Párizsban elmondta, hogy a Trans Maldívian Arways régi felhasználójuk és sok gyakorlati segítséget adott a modell kifejlesztéséhez.

Szerintünk ezért nem véletlen, hogy ők kapták meg az első úszótalpas modern repülőgépet.

Forrás: http://vizirepules.hu/2011/06/25/maldiv-szigeteken-az-elso-uj-twin-otter/

Ne maradjon le a legjobb élményekról,
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Geotours utazási iroda